Ook provincie investeert in kloostercomplex Mariënhage in Eindhoven: 'Neemt bijzondere plaats in'

3 juni 2016 om 17:15
nl
De provincie Noord-Brabant steekt ook geld in het restaureren en herontwikkelen van kloostercomplex Mariënhage in Eindhoven. Eerder was al bekend dat uitvaartverzekeraar DELA en de gemeente Eindhoven hierin geld willen investeren.
Profielfoto van Hans Janssen en Peter de Bekker
Geschreven door
Hans Janssen en Peter de Bekker

De provincie verstrekt 2,3 miljoen subsidie en een lening van 5 miljoen. Ze wil met dit besluit duidelijk maken dat het haar ernst is om het erfgoed in Brabant te beschermen.
'Nieuwe toekomst'"Dit klooster neemt een bijzondere plaats in Brabant in", benadrukt gedeputeerde Henri Swinkels van Cultuur. "Het klooster speelt een rol in zowel onze bestuurlijke, religieuze als militaire geschiedenis. Samen met de Augustijnen, de gemeente Eindhoven en coöperatie DELA geven we dit erfgoed nu een nieuwe toekomst.”
DELA toont al jaren serieuze belangstelling voor het complex, onder meer om het geschikt te maken voor congressen. Volgens DELA-directeur Edzo Doeve is de bijdrage die de provincie levert 'van groot belang' voor de haalbaarheid van de herontwikkeling. "We zijn hier erg blij mee."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.