Video

Nooddijken in Geldrop en Heeze vanwege stijgende water van de Dommel

3 juni 2016 om 22:13 • Aangepast 21 november 2020 om 09:53
nl
Vanwege de grote wateroverlast van de laatste dagen zijn er vrijdagmiddag op diverse plekken in Geldrop en Heeze nooddijken aangelegd om overstromingen te voorkomen. Zo zijn er nooddijken aangelegd in het centrum van Geldrop bij de Dommel bij het weverijmuseum en bij een boerderij aan de Rul in Heeze.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Het groene gebied bij de Dommel in Geldrop is afgezet vanwege de nattigheid. Op de Dommel en de Reusel geldt momenteel een vaarverbod. Dit vanwege het gevaar van de draaikolken en snelle stromingen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Zandzakken voor ingang museum Voor de verschillende ingangen van het Weverijmuseum in Geldrop liggen vrijdagavond gestapelde zandzakken om het water buiten te houden. Dat zou nodig kunnen zijn als het peil van de Dommel nog verder stijgt. Een vertakking van de Dommel stroomt vlakbij de hoofdingang van het museum en zelfs deels onder het gebouw door.
In het museum is de vloer deels open om zicht te bieden op het waterrad in de Dommel. Gerbrand Leffers van het museum: "Als het water daardoor naar binnen stroomt, komt het museum blank te staan. En dat heeft natuurlijk gevolgen voor de machines en het meubilair. Dus liggen ook binnen bij het waterrad zandzakken."
'Waterstanden worden in de gaten gehouden'Wie Buienradar bestudeert, ziet dat er vrijdagavond in Geldrop geen hoosbuien meer verwacht worden. Leffers: "Maar als in de Ardennen heel veel regen valt, komt het later hier. Het Waterschap houdt de waterstanden natuurlijk wel in de gaten."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.