Brabantse confrontatie op EK beachvolleybal: Goirlese Van Iersel verslaat Van Gestel uit Oostelbeers

4 juni 2016 om 01:11
nl
Bij de EK beachvolleybal in Zwitserland kwam het vrijdag in de tweede ronde van de vrouwen tot een Brabants onderonsje. Madelein Meppelink en de Goirlese Marleen van Iersel namen het op tegen Sophie van Gestel uit Oostelbeers en Jantine van der Vlist om een plek in de kwartfinales. Meppelink en Van Iersel wonnen.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

De Europees kampioenen van 2014 waren met 21-17 21-13 te sterk. Meppelink en Van Iersel bereikten daardoor de kwartfinales van het EK.
Meppelink en Van Iersel nog ongeslagenHet als tweede geplaatste duo is nog steeds ongeslagen op het zand in Biel. Meppelink en Van Iersel wonnen hun drie groepswedstrijden en plaatsten zich daardoor automatisch voor de achtste finales. Van Gestel en Van der Vlist incasseerden in de groep één nederlaag en moesten daardoor vrijdag eerst uitkomen in de tussenronde. Daarin versloegen ze het Oostenrijkse koppel Katharina Schützenhöfer/Lena Plesiutschnig: 21-15 16-21 15-11.
Rimke Braakman en Jolien Sinnema werden uitgeschakeld. Zij verloren in de eerste knock-outronde van Natalia Dubovcova en Dominika Nestarcova uit Slowakije: 13-21 18-21.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.