Video

Inpakken en wegwezen: de zomervakantie in Brabant begint vandaag!

14 juli 2017 om 16:36
nl
Het is zover: vrijdagmiddag begint officieel de zomervakantie in het zuiden van Nederland. Dat wordt koffers en rugzakken inpakken, de caravan uit de winterstalling halen of nog een lastminute vakantie naar de zon boeken.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Op basisschool Zonzeel in Terheijden ging 's ochtends de vlag al uit. Het is immers de laatste schooldag. De leerlingen zongen een speciaal lied om de vakantie in te luiden. Om twaalf uur gaat de schooldeur op slot.
[instagram:https://instagram.com/p/BWfWM_Gg8Ez/]

In een winkel voor kampeerspullen in Zegge doet Wim de laatste inkopen voor de vakantie. Toiletvloeistof en tentharingen zijn immers onmisbaar op vakantie.
[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/885822632448360448] 

Medewerkers van de ANWB krijgen kort voor de vakantie legio vragen wat er verplicht mee moet worden genomen in de auto.
[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/885833354007982080]
[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/885837331542028288]

Op het Augustinianum in Eindhoven werd op de laatste schooldag vanaf een foto genomen met alle leerlingen van het schooljaar 2016-2017.
[foto:2530066]
Vermoedelijk komt dit weekend de vakantie-uittocht in het zuiden pas echt goed op gang. Vorige week leidde de start van de vakantie in het midden van het land tot honderden files op de Nederlandse wegen.

Volle wegen, ook in buitenland
Behalve voor drukte op de nationale wegen, waarschuwt de ANWB komend weekend ook voor volle wegen in het buitenland. Vooral op vrijdag en zaterdag wordt op de vakantieroutes veel oponthoud verwacht. Frankrijk heeft een lang weekend vrij rond de nationale feestdag Quatorze Juillet.

Voor Brabanders die hun vakantie in eigen land vieren of later op vakantie gaan, gaat in ieder geval volgende week de zon schijnen. Er worden een paar zomerse dagen voorspeld.

Nieuw asfalt A2
Verder wordt er onder meer in Duitsland op veel plaatsen aan de weg gewerkt, komend weekend in totaal op 470 locaties. Ook in Brabant wordt aan de weg gewerkt. Op de snelweg A2 krijgt het knooppunt Ekkersweijer bij Eindhoven nieuw asfalt. De verbindingsweg vanuit Eindhoven/Tilburg richting Den Bosch is dicht van vrijdag 21.00 uur tot maandag 6.00 uur.

In Zwitserland kan de wachttijd voor de Gotthardtunnel zaterdag door vakantieverkeer oplopen tot twee uur, waarschuwt de ANWB.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.