Badmintonster Eefje Muskens imponeert, maar mist finale Jakarta

4 juni 2016 om 14:06
nl
Eefje Muskens uit Goirle is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het Indonesia Open in Jakarta. Samen met Selena Piek moest ze zaterdag haar meerdere erkennen in het Japanse koppel Misaki Matsutomo/Ayaka Takahashi, dat als eerste is geplaatst. Het werd 21-10 en 21-18.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Een ronde eerder zorgden Muskens en Piek nog voor een stunt door na 76 minuten af te rekenen met Tiara Rosalia Nuraidah en Rizki Amelia Pradipta uit Indonesië. De eerste game van die wedstrijd eindigde nog in 10-21, maar de tweede en derde game eindigden in 24-22 en 25-23.
Wonderbaarlijke ontsnappingHet was een wonderbaarlijke ontsnapping, want Nuriadah en Pradipta kregen de in de tweede game vier matchpoints en ook in de derde game keken Muskens en Piek lang tegen een ruime achterstand aan.
Het was voor het eerst dat Muskens en Piek zo ver kwamen in een toernooi uit de Superseries Premier. "Ik kan het gewoon niet geloven", reageerde Piek na afloop. "En dat ook nog in het hol van de leeuw waar alle supporters helemaal gek werden. En die waren niet voor ons natuurlijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.