Zieke Lotte (7) uit Oisterwijk beklimt daags voor Alpe d'Huzes beroemde Franse berg met haar familie

4 juni 2016 om 13:25 • Aangepast 21 november 2020 om 09:52
nl
"Het was leuk!" Kort, maar krachtig. Afgelopen woensdag kwam de 7-jarige Lotte uit Oisterwijk met haar familie in actie tijdens Alpe d'Huzus. Een dag voor het bekende evenement Alpe d'Huzes kunnen mensen naar boven die de beroemde Franse berg éénmalig willen bedwingen. Lotte heeft een hersentumor. Voor haar en haar familie had het Franse avontuur dan ook een bijzondere lading.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

"We zagen er wel een beetje tegenop." Dat vertelt Esther Donkers, de moeder van Lotte. Zij en haar man Jochem reden woensdag met een soort aanhangers achter hun fietsen. Zo ging Lotte met vader de berg op, en Lotte's zusje Sophie met moeder Esther. Hoewel de beide meisjes zelf mee trapten, was het voor paps en mams toch best wel pittig. "Mijn man nam een kilo of 35 extra mee en ik een kilo of 25. We hadden in Limburg al wel een keer proefgereden."
'Opgewacht door uitzinnige oma'Natuurlijk kwam het woensdag helemaal goed. "Op het laatst fietsten we van bocht naar bocht. Tussendoor konden we dan even rusten. De meisjes kregen heel veel aanmoedigingen. Echt héél gaaf. De finish was erg bijzonder, met een uitzinnige oma en tante die stonden te wachten."

Wachten op privacy instellingen...

Toen Lotte bijna vier jaar oud was, werd bij haar een hersentumor ontdekt. Wat volgde was een behandeling, die de groei van het goedaardige gezwel moest stoppen. Dat lukte aanvankelijk. Maar afgelopen najaar bleek de tumor opnieuw te groeien en begonnen de chemokuren weer.
'Meteen na chemo door naar Frankrijk'Gelukkig lijkt het medische traject momenteel succesvol. Uit de laatste uitslag bleek dat de tumor niet meer gegroeid is. Maar Lotte is nog niet van alle behandelingen af. Moeder Esther: "Dinsdag kreeg Lotte weer een chemo. Daarna zijn we naar Frankrijk gegaan om woensdag te gaan fietsen."
Dat 'team Lotte' een mooi bedrag in het laatje zou brengen voor het goede doel, onderzoek naar kanker, was begin dit jaar al duidelijk. De basisschoolgenootjes van Lotte versierden en verkochten in februari 3724 cupcakes. Dat leverde zo'n 5000 euro op. Los daarvan zamelden Lotte en haar gezin en opa, die ook mee de berg opging, nog eens 5000 euro in. Een totaal van 10.000 euro kan dus namens 'team Lotte' worden bijgeschreven op de rekening van het goede doel.
'Heel veel plezier gehad'En dan was er voor Lotte en haar zusje bij de finish nog een snoepzak en een medaille. En misschien wel het allerbelangrijkste: "Ik heb heel veel plezier gehad. Dat ga ik op school vertellen. En dat het leuk was en dat ik heel hard heb gefietst."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.