Opnieuw honderden merkbrillen gestolen bij brillenzaak Oosterhout, schade 60.000 euro

4 juni 2016 om 12:39
nl
Een nachtmerrie voor eigenaar Arjan van den Beukel van brillenwinkel Loonen in Oosterhout. Een groep inbrekers heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bijna de complete zonnebrilcollectie gestolen. Het gaat om driehonderd merkbrillen met een totale waarde van circa 60.000 euro. Het is alweer de derde keer in drie maanden tijd dat er bij de brillenwinkel wordt ingebroken.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De rooftocht heeft in het pand een enorme ravage veroorzaakt. Ook in april van dit jaar was de opticien doelwit van inbrekers. Toen werden zo'n vijfhonderd zonnebrillen gestolen. In mei werden ook nog drie zonnebrillen gestolen.
BaksteenDe inbrekers zijn vrijdagnacht vermoedelijk aan de achterkant van de brillenwinkel over een hek geklommen, waarna ze in de tuin terechtkwamen. Hierna werd met een baksteen een ruit van gelaagd glas ingeslagen. Hierna konden de dieven ongezien het pand binnensluipen.
Eenmaal in de winkelruimte werd één vitrine volledig ontdaan van de zonnebrillen. De display werd compleet vernield. De dieven hebben het pand op dezelfde wijze weer verlaten.
ZIE OOK: 500 zonnebrillen gestolen, schade meer dan 100.000 euro [VIDEO]
Tips?De politie roept getuigen op die afgelopen nacht verdachte mannen of voertuigen in de omgeving van de Arendstraat/Heuvel hebben gezien om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.
Er is inmiddels een buurt-en sporenonderzoek begonnen. Ook worden de bewakingsbeelden bekeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.