Video

40.000 man gehurkt, zo kwam The Flying Dutch het noodweer door

5 juni 2016 om 08:49 • Aangepast 21 november 2020 om 09:52
nl
Afrojack, Armin van Buuren, Firebeatz, Hardwell en andere topdiskjockeys waren zaterdag te zien op de tweede editie van The Flying Dutch in Eersel. Het festival werd korte tijd stilgelegd vanwege onweer, maar werd vrij snel weer hervat.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De bezoekers kregen zaterdagmiddag even te maken met flink onweer. De organisatie vroeg bezoekers gehurkt te gaan zitten. Een optreden van dj Martin Garrix werd voortijdig afgelast. Niet veel later liet de zon zich weer zien en kon de programmering gewoon verder gaan.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

The Flying Dutch vond plaats op drie locaties, waaronder in Eersel. De in totaal 120.000 kaarten van The Flying Dutch waren in mum van tijd uitverkocht: binnen zes uur waren er geen tickets voor de drie festivals verkrijgbaar. Er kwamen ongeveer 40.000 bezoekers naar Eersel.

Wachten op privacy instellingen...

'Voelt als thuiskomen'De dancegrootheden lieten zich met helikopters vervoeren om steeds één uur te kunnen optreden. Zelfs Tiësto keek bij aankomst in het Olympisch Stadion in Amsterdam zijn ogen uit. De geboren Bredanaar, die inmiddels al een aantal jaar in New York woont, is nog maar zelden in zijn vaderland te bewonderen. "Het voelt altijd als thuiskomen", vertelde hij vlak voordat hij het podium op moest voor de eerste van drie shows die dag.
"Ook al ben ik hier nog maar zo weinig. Het is echt nostalgie. Ik heb jaren in Amsterdam gewoond, in Rotterdam werkte ik in een platenzaak en in Eindhoven begon ik als klein jongetje met stappen. Op alle locaties waar ik vandaag draai, ligt een stukje van mijn geschiedenis."
Zijn laatste set draaide Tiësto zaterdag op het E3 Strand nabij Eindhoven, waar Hardwell daarna afsloot. "Daar blijf ik natuurlijk nog wel even hangen en feesten. Mijn vrienden komen daar ook naartoe." Met een dikke knipoog: "Die zijn ook blij dat ik weer even in de buurt ben."
ZIE OOK: Het feest kan beginnen! Dit zijn de juweeltjes van het Brabantse festivalseizoen
HelikoptervluchtHet festival was vorig jaar voor het eerst. Binnenkort is er ook een variant met Zweedse dj's als Avicii, Axwell/\Ingrosso en Alesso. Dit festival is op 30 juli in Den Bosch, Den Haag en Nijmegen.
Rond drie uur zond Omroep Brabant via Facebook live beelden uit van een helikoptervlucht over het terrein van E3 Strand Eersel.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.