Vegan Streaker krijgt klappen in stierenvechtarena Lissabon [VIDEO]

4 juni 2016 om 18:30
nl
Peter Janssen uit Vught, beter bekend als de Vegan Streaker, is donderdagavond gewond geraakt toen hij een stierenvechtwedstrijd verstoorde in de Portugese hoofdstad Lissabon. Janssen moest de nacht doorbrengen in het ziekenhuis met schaafwonden en kneuzingen.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Als de Vegan Strike Group beweegt Janssen zich dit voorjaar door het zuiden van Spanje en Portugal om te protesteren bij verschillende stierenvechtwedstrijden. Met ontbloot bovenlijf springt hij in de ring om zo de wedstrijd te verstoren. Op zijn lijf staan spreuken als 'Respect voor dieren', en 'Stop de marteling'.
[Facebook:body:https://www.facebook.com/VeganStrikeGroup/posts/478220512371370]
Donderdagavond ging het mis in de stierenvechtarena Campo Pequeno. Janssen springt in de ring en wordt door een kleine tien man in elkaar geslagen. Vermoedelijk gaat het om publiek en personeel van de arena.
'Zelfs gebeten'De Vegan Strike Group schrijft hierover op Facebook: "Het geweld waarmee onze partner te maken kreeg, was beangstigend. Geschopt, geslagen en zelfs gebeten. Er is geen plekje op zijn lijf dat niet is beschadigd. In de gang ging het geweld verder, Janssen werd op de grond gegooid en geslagen tot hij bijna zijn bewustzijn verloor."
Portugese media schrijven dat Janssen door de politie werd opgepakt omdat de promoter van het stierengevecht een aanklacht tegen hem had ingediend. Niet veel later werd hij weer vrijgelaten. Onder politiebegeleiding werd hij naar het ziekenhuis gebracht.
Peter Janssen heeft zelf ook aangifte gedaan. Hij noemt zijn actie geslaagd: "Het gewelddadige gedrag van de stierenvechtsupporters en de organisatie zelf heeft wel de nodige media-aandacht gegenereerd." Een bericht op zijn Facebookpagina sluit hij af met: "Lissabon, wij zijn de Vegan Strike Group, of je wil of niet, wij zullen jouw stierengevecht verstoren!"
[YouTube:body:https://youtu.be/LrTehlIpup4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.