Spandoek in Andel tegen azc met getekende bom die bijna afgaat

5 juni 2016 om 12:36
nl
In Andel (gemeente Woudrichem) is in het openbaar met geweld gedreigd tegen de komst van een asielzoekerscentrum (azc). Op de locatie, die de gemeente Woudrichem heeft aangewezen als mogelijke plek voor een azc, is een spandoek opgehangen met de tekst 'Geen azc' met achter die tekst een bom die op het punt staat om af te gaan. Over het spandoek, maar vooral over de getekende bom is veel te doen in de dorpsgemeenschap.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Op de Facebookpagina 'Wil Andel, een azc Ja of Nee' schrijft R.J. Boer dat hij de tekst afkeurt, maar ook dat de bom niet als dreiging gezien moet worden, 'maar, als symbool van de jihad'. Anderen denken daar weer heel anders over. "Deze bom laat zich niet anders interpreteren dan: een azc, dan een bom eronder." Heleen Schouten schrijft op de pagina. "Die bom is dom."
BijeenkomstVorige week maakte de gemeente Woudrichem bekend dat ze een azc wil vestigen in die gemeente voor driehonderd vluchtelingen voor een periode van tien jaar. Het dorp Andel is één van de vier locaties die de gemeente op het oog heeft.
In een poging om inwoners van Andel in te lichten over de eventuele komst van een azc, werden slechts acht omwonenden aangeschreven. Door het gebruik van social media werd verantwoordelijk wethouder Paula Jorritsma in een zaaltje echter geconfronteerd met meer dan honderd bezorgde en ook boze inwoners.
Een op die avond toegezegde informatieavond is een paar dagen geleden door de gemeente weer geschrapt. De reden, er zou niets nieuws te melden zijn.
Dreigen met geweld Sjaak van Tilborg jr. schrijft op de pagina. "De intentie is duidelijk door het toevoegen van de bom. Dus inderdaad de eerste geweldsdreiging komt van uit de gemeenschap, goed op gemerkt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.