Video

24 uur in een achtbaan, Joey Zeebregts: 'Ik zie 100.000 sterretjes'

5 juni 2016 om 15:50
nl
Jij zat op een terrasje, op de fiets, ging slapen, stond op, genoot van het zonnetje en leest Omroep Brabant. In al diezelfde tijd zat Joey Zeebregts uit Kaatsheuvel continue in een achtbaan. Hij deed mee aan de Coaster Challenge in achtbaan Troy in attractiepark Toverland. Zondagmiddag was het dan eindelijk voorbij en had hij tijd voor een telefoontje met ons. "Ik had wel meer blauwe plekken verwacht."
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Joey. Waarom? In hemelsnaam"Nou, haha, ik doe op Facebook altijd mee met van die 'like&win-acties', maar ik win natuurlijk nooit wat. Toen zag ik die Coaster Challenge voorbij komen, dus ik deed weer mee en toen werd ik het ineens wel! Ik twijfelde wel, ik had eigenlijk nog af willen zeggen, maar toen hadden ze al geregeld dat ze langs zouden komen op mijn werk met een camera om mij te verrassen."
Hoe voel je je nu? "Ik zie 100.000 sterretjes, maar ik had het erger verwacht. Dat ik blauwe plekken zou hebben bijvoorbeeld, en kramp in mijn benen."
Maar? 24 uur? Echt?"Nee, niet precies 24 uur. Om het uur kregen we vijf minuten pauze. Om de zes uur mochten we er een half uur uit. Dan mocht je wat eten, maar ik kreeg niets door mijn keel. Vannacht heb ik met moeite een broodje naar binnen gepropt, anders zou ik nog sneller duizelig worden."
Heb je eigenlijk iets met achtbanen?"Nouja, ik kom uit Kaatsheuvel, dus ik had vroeger een abonnement op de Efteling. Ik ging dan inderdaad wel meerdere keren in de Python, maar ik ben niet zo fanatiek zoals de andere deelnemers hier. Die hebben vooral over andere achtbanen gepraat met elkaar. Ik heb gewoon over het weer gepraat, en wat andere mensen voor werk deden."
Vind je het nog steeds een leuke achtbaan?"Ik zou hem iedereen aanbevelen, het is echt een leuke achtbaan. Ik heb van Toverland een abonnement gekregen, maar zelf sla ik 'm de volgende keer over denk ik."
Helemaal uitgeput was Joey na de 24 uur niet. Bij thuiskomst in Kaatsheuvel sliep hij één uurtje, voordat hij er alweer uit ging. "Onze voetbalclub bestond zeventig jaar en had een feestweek. Ik had beloofd daar nog even naartoe te gaan", zei hij maandagochtend laconiek Omroep Brabant radio.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.