Video

Sylvana Simons niet bij kennismaking DENK in Breda

5 juni 2016 om 16:42 • Aangepast 21 november 2020 om 09:51
nl
De politieke partij DENK is zondagmiddag in Breda om kennis te maken met de inwoners van de stad. Sylvana Simons, het nieuwste lid van de partij, zou ook aanwezig zijn. Zij was echter ziek en daarom afwezig. Breda is de eerste stad in Nederland waar de partij een lokale afdeling is begonnen.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Vanuit de partij zijn onder meer Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Farid Azarkan aanwezig.
LEES OOK: Sylvana Simons naar Breda met politieke partij DENK
'Stormloop voorkomen'Leden van de politieke partij hebben maatregelen getroffen om een 'stormloop' te voorkomen. Er zou uit het hele land belangstelling zijn voor de Bredase bijeenkomst. Mensen die wilden komen, moesten zich dan ook eerst aanmelden op de website van de partij.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Bij de gebouw waar de bijeenkomst werd gehouden hadden zich ook een aantal tegenstanders verzameld. Zij reageerden met spanddoeken op de uitspraken van Simons over Zwarte Piet. Een van de mannen zegt zich wél aangemeld te hebben voor de bijeenkomst, maar niet binnengelaten te worden.

Wachten op privacy instellingen...

Lokale afdelingBreda is de allereerste lokale afdeling van DENK. De partij wil in Breda meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De mensen die de bijeenkomst bijwonen, juichen dit toe. "Breda is erg racistisch. Ik hoop dat DENK daar iets aan kan doen."

Wachten op privacy instellingen...


VerbindenIn mei maakte Sylvana Simons bekend zich aan te sluiten bij de politieke partij. Ze was de afgelopen maanden vooral in het nieuws in haar strijd tegen racisme en Zwarte Piet.
Simons gaat zich in de partij vooral bezighouden met media en cultuur, emancipatie, zorg en onderwijs. Ze vindt dat DENK vooral een verbindende boodschap heeft, die nog ontbreekt in politiek Den Haag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.