Indy de Vroome opent toernooi Rosmalen, Kiki Bertens woensdag in actie

5 juni 2016 om 19:01
nl
De enige Brabantse deelnemer aan het grastennistoernooi van Rosmalen komt maandag direct in de openingswedstrijd in actie. Indy de Vroome uit Cromvoirt speelt om elf uur op het centre court tegen Coco Vandeweghe.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Het is voor de eerste keer dat De Vroome aan het hoofdtoernooi in Rosmalen deelneemt. De afgelopen jaren deed ze diverse malen mee aan de voorrondes, maar die kwam ze steeds niet door. Nu heeft toernooidirecteur Marcel Hunze haar een wildcard gegeven, zodat ze de kwalificaties niet hoeft te overleven.
Waarom een wildcard?"Indy is in vorm en heeft het de afgelopen weken goed gedaan", aldus Hunze over zijn keuze. "Ze is al een paar dagen in Rosmalen en heeft dus kunnen wennen aan het spelen op gras. Ze is honderd procent fit en komt hier uit de omgeving. Dat leken mij redenen genoeg om haar een wildcard te geven."
De Vroome had niet verwacht dat ze de kwalificatierondes over zou mogen slaan. "Marcel vroeg of ik een wildcard wilde. Daar zei ik gelijk ja op. Spelen in het hoofdtoernooi lijkt me wel mooi." Oud-winnares Vandeweghe (de beste in 2014) is dus haar eerste tegenstander.
Publiekstrekker Kiki BertensDe grote publiekstrekker van het toernooi, Kiki Bertens, kan De Vroome pas in de finale treffen. "Ik zou graag tegen Kiki spelen. En nog liever zou ik haar verslaan", aldus de Brabantse. Het is overigens zeer de vraag of Bertens ook daadwerkelijk in Rosmalen in actie komt. Ze kampt nog met een kuitblessure en is niet zeker of die kwetsuur snel is opgelost.
De halve finaliste van Roland Garros staat woensdag pas ingepland in Rosmalen en heeft dus nog een paar dagen de tijd om te herstellen. Hunze heeft er wel vertrouwen in dat Bertens in actie komt. "Ze wil hier graag spelen. Ieder ander toernooi had ze in deze situatie afgezegd, maar dit is een toernooi in Nederland en daar wil ze bij zijn. Ze wil zich laten zien aan het Nederlandse publiek."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.