Primeur voor Vliegbasis Eindhoven: Elanor Boekholt eerste vrouw als commandant

6 juni 2016 om 09:52
nl
De leiding van de Vliegbasis Eindhoven komt in handen van een vrouw. Een primeur voor Nederland. Woensdag neemt kolonel Elanor Boekholt-O’Sullivan het commando van de basis in Eindhoven over van ranggenoot Johan van Soest.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Van Soest is drie jaar commandant geweest van de vliegbasis. In die periode was hij onder meer verantwoordelijk voor de tien ceremonies die in Eindhoven werden gehouden voor de slachtoffers van de MH17-ramp.
LEES OOK: Kolonel Van Soest van Vliegbasis Eindhoven: 'Moeilijk en zwaar om bij de herdenking te zijn'
De nieuwe commandant begon haar carrière bij de Koninklijke Luchtmacht in 1994 bij de luchtverkeersleiding. Daarna vervulde zij verschillende functies op het gebied van inlichtingen en veiligheid. In 2008 was ze actief in Afghanistan.
Kolonel Van Soest naar BredaHaar voorganger gaat zich in zijn nieuwe functie in de leiding van het Commando Luchtstrijdkrachten in Breda onder meer bezighouden met de overgang naar de F-35, de opvolger van de F-16 die beter bekend is als JSF.
De overdracht van het commando van de vliegbasis in Eindhoven gebeurt een week nadat Defensie een campagne startte om meer vrouwen te werven. Op dit moment is tien procent van de medewerkers bij Defensie vrouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.