Bredanaar lokt politie met valse melding: ‘Er loopt hier een man met een doorgeladen vuurwapen’

6 juni 2016 om 12:27
nl
Een 47-jarige man uit Breda heeft zichzelf in de problemen gebracht door een valse melding over een vuurwapengevaarlijke man te doen. De politie gaat er vanuit dat de Bredanaar zelf anoniem naar de meldkamer heeft gebeld. Agenten in zware kogelwerende vesten werden zondagavond ingeschakeld omdat de melder had gezien dat een man met een doorgeladen vuurwapen liep te zwaaien.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Bredanaar gaf het signalement vanuit een telefooncel door. Hij gaf de voor- en achternaam van de man door die op de Dr. Struyckenstraat rond zou lopen. De bedoelde man is een bekende van de politie.
Geen vuurwapenToegesnelde agenten in kogelwerende vesten zagen de Bredanaar kort na de melding uit de telefooncel komen. Ze riepen dat hij zijn armen moest spreiden en zijn handen moest laten zien. Hierna kreeg hij opdracht om op zijn buik te gaan liggen.
Hierna werd hij gefouilleerd. Hij had geen vuurwapen bij zich. Agenten sloegen hem in de boeien en namen hem mee naar het politiebureau. Daar werd de melding nogmaals beluisterd. Zijn stem werd door een politieman herkend.
Hij ontkentTegen de 47-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij ontkent zelf het telefoontje gepleegd te hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.