Video

Tim leeft een week zonder fysieke contacten: 'Had te weinig bier ingeslagen'

6 juni 2016 om 19:45
nl
Een week lang leven zonder fysieke contacten. Tim Teunissen uit Den Bosch deed het. Voor een schoolproject sloot hij zich een week lang op in een studentenkamer in Utrecht. Zijn enige contacten met de buitenwereld verliepen via sociale media en de telefoon.
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

Vijf dagen zat Tim opgesloten in een studentenkamer van een vriend in Utrecht, die was in het buitenland. De opdracht thuis invullen was geen optie, Tim woont bij z'n ouders. Contact met anderen had Tim alleen via sociale media en de telefoon. Het was een schoolopdracht voor zijn studie communicatie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
"Voor de opdracht moesten we onderzoek doen naar iets dat met verlangen te maken heeft. Nou dat geldt zeker voor mobieltjes, daar is iedereen ontzettend mee bezig. Maar een tijd lang zonder sociale media is al vaker gedaan, dus dacht: laat ik het eens omdraaien, kan echte, fysieke interactie tussen mensen worden vervangen door digitaal contact?"
Colleges via SkypeTim communiceerde met mensen via telefoon en sociale media als whatsapp en volgde colleges via Skype, boodschappen had hij ingeslagen. "Wel iets te weinig, want het bier was al voortijdig op", lacht Tim. Al met al vond hij het meevallen om geen mensen te zien, maar op een gegeven moment begon de verveling wel toe te slaan. Hij heeft er wel een les uit getrokken. "Ik wil leren meer echt te leven en minder op m'n mobieltje te kijken. Het leven is niet digitaal."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.