Beslag gelegd op vervallen Villa Vredelust, sterrenrestaurant verder weg dan ooit

6 juni 2016 om 17:11
nl
Het leek zo’n mooi plan: een oude vervallen villa verbouwen tot sterrenrestaurant. Maar daar lijkt inmiddels niks meer van terecht te komen. De Belgische ondernemer Didier Deleuil had grootse plannen met Villa Vredelust in Tilburg, maar heeft daar nog niks van uitgevoerd. Nu heeft de Belastingdienst ook nog beslag gelegd op de villa.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Begin 2014 werden de plannen trots gepresenteerd: Villa Vredelust zou helemaal gerenoveerd moeten worden en er zou een kwalitatief hoogstaand restaurant in komen. “Binnen een jaar moet dit pand de waarde terug hebben die het verdient”, zei de toen nog optimistische eigenaar Deleuil. Maar inmiddels, meer dan twee jaar later, ziet het pand er nog net zo troosteloos uit als voorheen.  
Nu blijkt uit onderzoek van Quote en Omroep Brabant dat de belastingdienst eind mei beslag legde op de villa. Deleuil is daar samen met zijn vrouw eigenaar van. De beslaglegging is een gevolg van een forse belastingschuld.
"Er moest wel iets mis zijn"In een poging het rijksmonument Vredelust aan de Bredaseweg van de ondergang te redden, verkocht de gemeente het in 2013. Cécile van Berkel van het CDA in Tilburg ziet het sinds die tijd met lede ogen aan. Haar partij volgt de kwestie op de voet en stelde er al raadsvragen over. Dat de Belastingdienst nu beslag heeft gelegd op de villa is geen verrassing maar wel slecht nieuws. “Het duurt al zó lang, er moest wel iets mis zijn", zegt ze.
De gemeente Tilburg is ook niet blij met het nieuws. "Het is heel vervelend. We zijn bang dat de renovatieplannen die er liggen vertraging op lopen. We zijn onaangenaam verrast", zegt een woordvoerder.
Het falen van de plannen voor Villa Vredelust komt niet uit de lucht vallen. Deleuil staat in Tilburg inmiddels bekend als een 'charlatan'. “Het is iemand die zijn rekeningen niet betaalt, anderen met schulden laat zitten en een bende achterlaat”, zegt een ondernemer die samenwerkte met Deleuil. Hij wil liever niet dat zijn naam en bedrijf genoemd worden.
Slecht onderhoudNu de Belastingdienst beslag heeft gelegd op de villa, lijkt het ideaalbeeld van het chique sterrenrestaurant is intussen verder weg dan ooit. "Binnen een jaar moet dit pand de waarde terug hebben die het verdient", zei Deleuil in 2014 nog. Cécile van Berkel van het CDA hoopt vooral dat het pand niet in waarde daalt. “Er wonen nu huurders antikraak en het wordt niet onderhouden. Ik hoop dat het niet nóg verder achteruit gaat.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.