Tennisster Kiki Bertens zegt geblesseerd af voor toernooi in Rosmalen

6 juni 2016 om 18:46 • Aangepast 21 november 2020 om 09:49
nl
Kiki Bertens doet deze week niet mee aan het tennistoernooi in Rosmalen. De Nederlandse meldde zich maandag geblesseerd af, meldt de toernooiorganisatie. Bertens heeft een scheurtje in haar kuitspier, bleek uit een MRI-scan.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Bertens liep die blessure vorige week op tijdens Roland Garros. De 24-jarige speelster haalde de halve finales in Parijs. Daarin verloor ze van de Amerikaanse Serena Williams.

Wachten op privacy instellingen...

De afzegging van Bertens is na haar zegereeks in Frankrijk een grote tegenvaller voor de Ricoh Open. De Nederlandse, die op de wereldranglijst is gestegen naar de 27e plaats, gaat dinsdag wel naar Rosmalen toe. Daar geeft ze een persconferentie en ook zal ze iets doen met de tennisfans die haar in Rosmalen hadden gehoopt in actie te zien, aldus toernooidirecteur Marcel Hunze.

Wachten op privacy instellingen...

Bewust duel al uitgesteldHet was al zeer de vraag of Bertens in Rosmalen zou uitkomen. Haar eerste wedstrijd zou de Nederlandse al bewust pas op woensdag spelen, om zo wat meer tijd te krijgen om te herstellen van haar blessure. Maar ook dat bleek dus niet haalbaar.
Het is ook nog onduidelijk of ze op tijd fit is voor het Grand Slam-toernooi van Wimbledon, dat 27 juni begint.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.