Kwetsende spreekkoren over joden tijdens optocht van eindexamengala in Schijndel

6 juni 2016 om 19:30
nl
Tijdens een optocht voorafgaand aan het eindexamengala van het Schijndelse Elde College vrijdagavond, hebben leerlingen kwetsende spreekkoren over joden gezongen. Dat is te horen op beelden van TVSchijndel.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Vanaf een dubbeldeksbus werd de tekst 'Samen verbranden we joden, want joden verbranden het best' gezongen.
De leuzen zijn gericht tegen de aanhang van de Amsterdamse voetbalclub Ajax, die Joden als geuzennaam draagt. TVSchijndel heeft een opname met de kwetsende spreekkoren op zijn website geplaatst.
School neemt vervolgstappenDe school reageert verbijsterd op de gezongen liederen. De voorzitter van bestuur van het Elde College, Michel Dankers, vertelt aan het lokale medium dat hij dergelijke spreekkoren niet bij de optocht van het ‘Elde Gala’ vindt passen.
“Elke mens is uniek en we zijn allemaal gelijkwaardig aan elkaar. Dat is ook wat wij onze leerlingen leren op het Elde College”, aldus Dankers. Hij trekt daarbij in twijfel dat de leerlingen goed beseffen waar ze over zingen.
Het Elde College zegt zich momenteel te beraden over vervolgstappen. Wat die maatregelen precies inhouden, kon de school maandag nog niet zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.