'Je leeft in angst', overvaller richtte pistool op videotheekeigenaar Raamsdonksveer [VIDEO]

6 juni 2016 om 20:29
nl
Het is een beeld dat niet loslaat: een overvaller met doodshoofdmasker die zijn pistool door het kassaraam steekt en richt op de verkoper. Dat overkwam de eigenaar van de videotheek in Raamsdonksveer op woensdagavond 27 januari.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Maandagavond zond Bureau Brabant beelden van de overval uit. Daarmee hoopt de politie nieuwe tips over de overval en de identiteit van de overvallers te krijgen. Want, zo zegt de politie: “Ze kwamen duidelijk niet om een DVD’tje te halen.”
Pistool door het luik“Ik zag het pas toen ze al binnen waren”, vertelt de eigenaar. “Ik zag dat doodshoofdmasker en dacht nog: dit is raar. Toen zag ik het pistool en begreep ik heel snel dat er iets fout was.”
De balie van de videotheek is grotendeels afgesloten om veiligheidsredenen. Toch zit er een klein open luikje in om af te rekenen. Door dat luikje stak de eerste overvaller zijn pistool. Op de bewakingsbeelden zie je dat de eigenaar wegspringt, naar de grond kruipt en de deur op slot draait. Daarna belt hij de politie. Daarop vluchten de twee overvallers de winkel uit, richting de Vlet. Het doodshoofdmasker is daar later teruggevonden.
'Je leeft in angst'“Ik ging voorheen om negen uur dicht”, vertelt de videotheekeigenaar. “Nu ga ik dicht om acht uur, als het nog licht is. Je weet gewoon dat als er iets gaat gebeuren, dat plaatsvindt als het donker is”, zegt het slachtoffer.
“Iedere dag moet je op alles voorbereid zijn. Dat is waanzin, want het gebeurt niet iedere dag. Maar je weet vooral niet wanneer het wel gaat gebeuren. Dat beheerst je leven. Als je naar huis fietst, fiets je wat harder, kijk je even over je schouder. Je varieert met je route, je rijdt met mensen mee. Terwijl er waarschijnlijk nooit meer iets zal gebeuren, maar je weet het niet. Je leeft in angst.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.