Video

Onweer treft Zuidoost-Brabant: bliksem ingeslagen in Geldrop, wateroverlast in Budel-Schoot

8 juni 2016 om 09:18 • Aangepast 21 november 2020 om 09:48
nl
Het zuidoosten van Brabant kreeg aan het begin van dinsdagavond flink wat overlast te verwerken van noodweer. Bij een huis aan de Legolas in Geldrop sloeg de bliksem in en is er flinke schade aan het dak. De oprit van het huis lag bezaaid met brokstukken door dakpannen die naar beneden vielen. Budel-Schoot werd verrast door een grote regenbui.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Een van de bewoners van de Tolkienwijk in Geldrop geeft aan dat alle buren dachten dat de blikseminslag bij henzelf had plaatsgevonden.

Wachten op privacy instellingen...

AvondvierdaagseVolgens een fotograaf ter plaatse mogen de bewoners van het huis met schade hun huis niet in. Ook de auto heeft schade. De brandweer is bezig om losse dakpannen en stenen van het verwijderen.
De eerste avond van de avondvierdaagse in Geldrop is ook afgelast. De gemeente gaf geen toestemming om te starten, en dat terwijl de kinderen al klaarstonden om te gaan wandelen.

Wachten op privacy instellingen...

'Het stinkt'In Budel-Schoot overstroomde door de grote regenbui een riool. Het water liep zo de tuin in van Henk Verhoeven.

Wachten op privacy instellingen...

Bijna een meter diep is het water in het midden van de plas. ''Mensen die hierlangs fietsen denken dat het een vijver is. Maar het stinkt. Ik houd mijn kleinkinderen voorlopig maar op afstand. Voor je het weet zijn ze er ziek van'', vertelt Verhoeven.
Stevige onweersbuien in LimburgIn Limburg en België vielen eerder al stevige buien. Op Buienradar waren forse storingen te zien. In Limburg gold urenlang code oranje. Door stortregens viel er op verschillende plaatsen tientallen millimeters water.
VerwachtingLater op de dag zouden er in de oostelijke helft van ons land stevige onweersbuien komen, meldde het KNMI. Hierbij zijn lokaal hagel, veel regen en windstoten (tot 65 kilometer per uur) mogelijk, wat plaatselijk tot overlast kan leiden. In Brabant kan met name het oosten van de provincie getroffen worden. In Limburg waren halverwege de middag al de eerste buiten tot ontwikkeling gekomen.
Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden, aldus de meteorologische dienst. Het KNMI heeft afgelopen week zo'n beetje dagelijks code geel moeten afgeven.
ZIE OOK: Weer veel neerslag in Oost-Brabant: hagelstenen zo groot als een 2 euromunt
Ruim een week veel regenHeftige onweersbuien, zware regenval en flinke windstoten beheersen al ruim een week het weerbeeld in Oost-Brabant. Ondergelopen straten, onbegaanbare wegen en flinke schade zijn het gevolg.
Op meerdere plaatsen in Oost-Brabant viel in een week tijd meer dan 100 millimeter regen. De brandweer rukte vorige week woensdag zelfs 250 keer uit in de regio.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.