Opbrengst Glazen Huis in Breda gaat naar bestrijding longontsteking bij kinderen

7 juni 2016 om 11:00
nl
Het geld dat in december wordt opgehaald tijdens de actie met het Glazen Huis in Breda gaat naar de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen. Giel Beelen maakte het doel van Serious Request 2016 dinsdag bekend in zijn radioshow op NPO 3FM.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

"Het is een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist", aldus het Rode Kruis, dat de inzameling samen met de publieke radiozender organiseert.
Grootste doodsoorzaak"Het zijn wereldwijd elk jaar ruim 900.000 jonge kinderen, die te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Het is de grootste doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar."
Elk jaar laten drie dj's van Radio 3FM zich in december opsluiten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor een goed doel. Ze eten drie dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en tv.
OorlogsgebiedenDit jaar staat het Glazen Huis in Breda. Vorige keer was dat in Heerlen. De actie was toen bestemd voor jongeren in oorlogsgebieden en bracht 8.466.249 euro op. In 2008 stond het Glazen Huis ook al een keer in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.