Demonstratie Pegida goedgekeurd door gemeente Breda, protest op Kasteelplein

7 juni 2016 om 13:09
nl
De anti-islambeweging Pegida zal zaterdag 18 juni op het Kasteelplein in Breda een demonstratie houden tegen de Brabantse asielplannen. Het was eerder nog onduidelijk waar het protest zou plaatsvinden. "Maar we hebben maandag een gesprek gehad met de gemeente en de locatie is goedgekeurd", zegt Edwin Wageveld van Pegida Nederland.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Pegida zal met meerdere sprekers demonstreren tegen de 'asielplannen van de commissaris van de Koning'. Het is de eerste keer dat de protestgroep naar Brabant komt.
TegendemonstratieEerder werd al bekend dat er op diezelfde dag een 'tegendemonstratie' wordt gehouden met de naam 'Stop de Nazi-mars'. Dit protest wordt georganiseerd door Laatzenietlopen.nl, een website die protestacties organiseert tegen extreem-rechtse groeperingen.
Wageveld: "Ach, dat zijn we gewend. Ik maak me niet druk om tegendemonstraties, als alles maar vreedzaam verloopt."
LEES OOK: Demonstratie tegen komst anti-islambeweging Pegida naar Breda
Gratis knuffelsOok Peter Schouten, bestuurslid van de SP in Breda, zal 18 juni laten weten dat hij niet tegen de komst van asielzoekers is. Samen met zijn dochter Sabrina houdt hij een 'free hugs'-project, zo meldt BN de Stem. Twintig tot vijftig mensen zullen een gratis knuffel geven in de binnenstad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.