Dutch Day op Ricoh Open: Sijsling en Hogenkamp winnen, Middelkoop en Haase uitgeschakeld

7 juni 2016 om 14:46 • Aangepast 21 november 2020 om 09:48
nl
Het is Dutch Day op Ricoh Open. Vier Nederlanders kwamen dinsdag in actie op het tennistoernooi in Rosmalen. Igor Sijseling en Richel Hogenkamp wonnen hun partij en zijn door naar de tweede ronde. Robin Haase en Matwé Middelkoop zijn uitgeschakeld.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Middelkoop verloor met zijn partner Wesley Koolhoof van Dominic Inglot en Raven Klaasen in drie sets. Het werd 3-6, 6-3 en 10-8 voor Inglot en Klaasen.

Wachten op privacy instellingen...

Igor SijselingIgor Sijsling bereikte dinsdag probleemloos de tweede ronde van het grastoernooi in Rosmalen. De 28-jarige Amsterdammer was snel klaar met zijn Spaanse tegenstander Iñigo Cervantes: 6-4 6-0. De wedstrijd duurde iets meer dan drie kwartier. Sijsling profiteerde optimaal van de trage start van de Spaanse gravelspecialist.

Wachten op privacy instellingen...

Cervantes verloor de eerste negen punten op rij. Ondanks een mager percentage geslaagde eerste services gaf Sijsling geen breakkans weg. In de tweede set kwam de Spanjaard er helemaal niet meer aan te pas.
"Ik denk dat het geloof bij hem na de eerste set weg was, terwijl Spanjaarden toch meestal tot het laatste punt blijven knokken. Ik vond het niet erg'', zei Sijsling. De Amsterdammer treft in de tweede ronde servicekanon Ivo Karlovic uit Kroatië.
Richel HogenkampRichel Hogenkamp heeft haar debuut in het hoofdschema van Ricoh Open glans gegeven met een overtuigende overwinning. De 24-jarige Doetinchemse had weinig moeite met de Japanse qualifier Eri Hozumi, de nummer 216 van de wereld: 6-2 6-2.

Wachten op privacy instellingen...

Hogenkamp kreeg een wildcard van de organisatie van het Ricoh Open, na vier mislukte pogingen bij voorgaande edities om via de kwalificaties het hoofdtoernooi te bereiken. Na de uitschakeling van Indy de Vroome en de afzegging van de geblesseerde Kiki Bertens, is Hogenkamp de enige overgebleven Nederlandse in het vrouwentoernooi in Rosmalen. In de tweede ronde treft ze de Amerikaanse Madison Brengle.
Robin HaaseRobin Haase strandde in de eerste ronde. De kopman van het Nederlandse mannentennis vergat zijn kansen te benutten tegen de als zevende geplaatste Luxemburger Gilles Müller: 6-7 (7) 4-6. Haase kreeg in zowel de eerste als tweede set volop mogelijkheden om de partij naar zijn hand te zetten maar de halve finalist van vorig jaar verzilverde zijn breakpoints niet. In de tiebreak van de eerste set nam hij een voorsprong maar twee setpoints benutte hij evenmin. Müller was wel trefzeker op zijn tweede setpoint.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.