Pooier dwingt asielzoekster uit Gilze tot prostitutie: celstraf geëist

7 juni 2016 om 15:26 • Aangepast 21 november 2020 om 09:48
nl
Justitie in Breda heeft dinsdag achttien maanden gevangenisstraf geëist, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, tegen een 26-jarige man die tenminste één bewoonster van het asielzoekerscentrum in Gilze tot prostitutie zou hebben gedwongen. De verdachte gebruikte zijn auto als mobiele afwerkplek. Compleet met seksspeeltjes, condooms en doekjes om de boel na afloop af te vegen.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De man uit het Limburgse Grathem ging regelmatig met dames uit eten en had seks met hen. Daar gaf hij een kleine vergoeding voor. Maar de verdachte maakte ook afspraken met klanten en zette advertenties op internet.
SeksfeestEen van zijn slachtoffers, een vrouw van in de vijftig uit Oekraïne, leerde hij kennen op een seksfeestje van vrienden in Weert. Ze was naar Nederland gekomen om haar zoon hierheen te halen, omdat hij in Oekraïne het leger in moest.
Zie ook: Man dwingt asielzoekster Gilze tot prostitutie
De vrouw vertelde de verdachte dat ze sekswerkzaamheden deed voor dertig euro. De man liet haar weten dat ze wel meer kon verdienen. Hij hielp de vrouw met de advertenties en zorgde voor een huis. De Oekraïense betaalde de verhuurder met geld of in natura.
SeksafsprakenDe verdachte regelde de seksafspraken voor zijn prostituee en beantwoordde de sms'jes van klanten. Ook haalde hij de vrouw bij het azc op en bracht haar naar klanten.

Wachten op privacy instellingen...

De prostituee vroeg honderd euro voor een halfuur en hondervijftig euro voor een uurtje. De helft van de opbrengst ging naar de verdachte. Hij gebruikte het geld om onkosten te betalen, voornamelijk benzine en beltegoed.
'Nymfomane maakte graag een rondje'De zaken gingen goed. "In drie maanden tijd waren we bijna iedere dag onderweg. Dan belde ze en zei ze dat ze een rondje wilde maken", vertelt de verdachte. "Volgens mij was ze nymfomane, ze kwam met een lach op haar gezicht terug van klanten."
De Limburger ziet geen kwaad in zijn werkzaamheden en werd emotioneel in de rechtbank. "Ik heb een goed hart, doe niemand kwaad, ik help die mensen alleen maar."
'Geen schoonmaakster'De officier van justitie heeft daar een hele andere visie op: "U doet net alsof u bemiddelt voor schoonmaaksters."

Wachten op privacy instellingen...

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. De voorlopige hechtenis van de man is opgeheven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.