Video

Grote brand op industrieterrein Esbeek snel onder controle

7 juni 2016 om 17:03 • Aangepast 21 november 2020 om 09:47
nl
Op het industrieterrein aan de Notelstraat in Esbeek heeft dinsdagmiddag korte tijd een brand gewoed bij een autobedrijf. De brand was ontstaan bij een autospuiterij. Om tien voor halfvier werd het sein brand meester gegegeven.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De brandweer was snel ter plekke en kon het vuur zonder al te veel problemen onder controle krijgen. Twee mensen zijn door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld na het inademen van rook.

Wachten op privacy instellingen...

De brand brak rond halfdrie uit. Al snel werd de brand opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat er afstemming tussen diverse hulpdiensten nodig is om de brand aan te pakken. Omliggende panden werden uit voorzorg geëvacueerd.

Wachten op privacy instellingen...

'Veel rookontwikkeling'De brand zorgde voor een enorme rookontwikkeling die in de verre omgeving te zien was. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving kwamen ter plaatse, waaronder Tilburg, Kaatsheuvel, Oosterhout en Hilvarenbeek.
Volgens omstander Heniek Heijlen gaat het om een 'relatief jong pand' waar de brand zich afspeelde. Er zou geen asbestgevaar zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!