RKC krijgt stadion wel gevuld, ook al gaat oefeninterland Oranje nergens om

7 juni 2016 om 22:59
nl
In een goed gevuld RKC-stadion hebben de Oranje leeuwinnen dinsdag met 2-0 gewonnen van Zuid-Afrika. In Waalwijk keken 4100 toeschouwers naar de oefeninterland.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Remco Oversier, directeur van RKC Waalwijk, is er trots op dat zijn club het stadion zo vol heeft gekregen. "Het is knap, zeker gezien de geringe voorbereidingstijd. In andere steden blijft het nog wel eens leeg bij wedstrijden van de Nederlandse dames. Met een klein team kunnen we toch veel mensen op de been brengen, zowel bij de achterban als in de maatschappij."
RKC Waalwijk wil zich op deze manier met meer dan alleen het eigen team profileren. Eerder was er in het stadion al American Football te zien, ook toen voor volle tribunes. Oversier: "We zijn gastvrij en flexibel. Zo creëren we een beleving waar mensen graag op afkomen."
Nu ziet de directeur nog graag dat het stadion ook zo vol zit bij de wedstrijden van RKC. "We zetten Waalwijk wel op de kaart zo. En het zijn mooie testmomenten. Dit is eredivisieniveau, dat is waar me met dit kleine team ook heen willen."
Rijk wordt de club er niet van, de onkostenvergoeding van 5000 euro van de KNVB werd volledig uitgegeven aan de organisatie van de oefeninterland. De Oranje Leeuwinnen, die zich niet wisten te plaatsen voor de Olympische Spelen, wonnen met 2-0 dankzij een twee doelpunten van Vivianne Miedema. Zuid-Afrika gaat wel naar Rio de Janeiro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.