Potje voetballen met bassist metalband Iron Maiden, voor Wout uit Wintelre is het heel gewoon - Omroep Brabant
Video

Potje voetballen met bassist metalband Iron Maiden, voor Wout uit Wintelre is het heel gewoon

8 juni 2016 om 09:21
nl
Zelf doet hij alsof het niet zo bijzonder is, maar wij vinden van wel. Wout van Loon uit Wintelre is al ruim twintig jaar bevriend met bassist Steve Harris van de metalband Iron Maiden. Dinsdagavond trapte de wereldberoemde ster een balletje tegen het vierde team van DEES uit Wintelre.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Wout is al jaren fan van Iron Maiden. Ruim twintig jaar geleden raakte hij aan de praat met Harris. “De bandleden zijn niet schuw. Ze zijn goed te benaderen, nemen tijd voor hun fans. Het contact met Steve is sindsdien altijd gebleven.”
Niet voor het eerstIn 2007 was de bassist voor het eerst te bewonderen op het veld van DEES. “Dit was alweer de vierde keer. Meestal als ze in Nederland optreden, komt hij een potje voetballen. Dat vindt hij gewoon lekker op zijn vrije dag”, vertelt Wout.
In maart waren de rollen omgedraaid. In de zin van het reizen welteverstaan. “Steve belde me op of ik zin had om in Brazilië een wedstrijd te komen spelen, toen ze daar op tour waren. Dus toen ben ik die kant opgegaan.”
TeamuitjeDinsdagavond speelde het team van Harris, met Wout in de goal, tegen het vierde elftal van DEES. In ‘Team Iron Maiden’ speelden verder crewleden en twee zonen van Harris mee. Na negentig minuten bleef de stand steken op 2-2. En woensdag? Dan zit Wout in het GelreDome in Arnhem bij het concert van Iron Maiden. “Het hele team is door de band uitgenodigd. Wie zin heeft, mag mee. En vanavond duiken we nog even de kroeg in.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.