Brandweer klaar met nablussen bij Huiskes Metaal in Waalwijk

8 juni 2016 om 11:30 • Aangepast 21 november 2020 om 09:47
nl
De brandweer is tot woensdagochtend vroeg beziggeweest met het nablussen van de brand bij recyclingbedrijf Huiskes Metaal in Waalwijk. De brand brak dinsdag aan het begin van de avond uit. Tot een uur of zes woensdagochtend werden de laatste resten gesloopt en nageblust, zo liet de brandweer weten. Vervolgens konden zij hun spullen inpakken.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra
Wachten op privacy instellingen...

De brand op het industrieterrein aan de Veerweg in Waalwijk zorgde voor veel rook die in de verre omgeving te zien was. Rond kwart voor één dinsdagnacht werd het sein brand meester gegeven.
Het bedrijf is compleet verwoest. Wat rest is een grote zwarte chaos. Bergen zwart geblakerd plastic en nog altijd de enorme stank van verbrand plastic.

Wachten op privacy instellingen...

De buurman van Huiskes Metaal, Erik van den Adel, reageert woensdagochtend opgelucht als hij aankomt bij zijn bedrijf. Dinsdagavond rond zeven uur was hij nog met schrik in het lijf naar huis gegaan. "Je weet toch niet goed wat er gaat gebeuren", zo geeft hij aan.
Nu blijkt dat er met zijn bedrijf niks aan de hand is, is hij opgelucht. "Wel heel vervelend voor de buren", zegt hij ook.
NL-Alert TilburgIets voor vier uur dinsdagnacht werd vanwege de rook nog een NL-Alert verstuurd in Tilburg-West. De wind was gedraaid. Net voor acht uur woensdagochtend werden alle waarschuwingen ingetrokken.

Wachten op privacy instellingen...

Onder meer in de wijk Reeshof in Tilburg werden bewoners woensdagochtend wakker met de geur van brandend plastic. Overlast die volgens de verstuurde NL-Alert tot zeven uur woensdagochtend kon duren.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Dinsdagavond werden in de nabije omgeving van de Veerweg al twee NL-Alerts verstuurd. Toen de brand uitbrak was er niemand in de loods aanwezig. Omdat de loods maar weinig muren bevat, kon de brand zich gemakkelijk verspreiden.
'Moeilijke brand'Marcel de Jong van de brandweer noemde het een 'moeilijke' brand. "Er ligt veel brandbaar materiaal binnen.Het is een recyclingbedrijf van allerlei elektronica, computers en printers. En dat geeft een vervelende brand."
Er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. De Veiligheidsregio adviseert om spullen te wassen, waar roetdeeltjes op zijn neergekomen. Omliggende bedrijven konden woensdag gewoon opengaan.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.