'Met Oxboard mogelijk toch de weg op'

8 juni 2016 om 09:23
nl
Met een Oxboard mag je straks mogelijk toch de openbare weg op. Dit meldt het Nederlands Dagblad woensdag. De Eindhovense vinding is het best te omschrijven als een elektrisch aangedreven plank met wieltjes eronder waarop je staand wordt vervoerd.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De Eindhovense fabrikant is al sinds oktober bezig het apparaat legaal de openbare weg op te krijgen. Tot nu toe is dat nog verboden omdat het voertuig zo afwijkt in vorm en besturing.[youtube:body:https://youtu.be/yPCkdMVTpcg]Begin december gaf bedenker van het Oxboard, Ernie Hiemstra, nog aan niet wakker te liggen van het verbod. "In huis kun je ze ook goed gebruiken. Of in de tuin of op het vakantiepark", zei hij toen.
Hiemstra is volgens het Nederlands Dagblad bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu een goedkeuringsprocedure voor het vervoermiddel begonnen. In de krant geeft hij aan hierover gunstig gestemd te zijn.
Reactie Veilig Verkeer NederlandEen woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland (VVN) denkt niet dat nu ineens heel Nederland gebruik zal gaan maken van een Oxboard. Het gaat wat hem betreft om kinderspeelgoed. Wanneer je ermee op de openbare weg mag, ziet hij wel de gevaren. Met name in drukke gebieden. "Je verliest nu eenmaal makkelijk je evenwicht", laat hij weten.
Ouders raadt hij daarom aan kinderen goed te begeleiden. "Laat ze er bijvoorbeeld mee spelen op het schoolplein. En beschermende kleding is ook geen overbodige luxe." Op het actielijstje van VVN staat het Oxboard vooralsnog niet hoog genoteerd.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.