Mishandelingen en vernielingen in centrum Veghel: bewoners durven niet meer naar buiten

8 juni 2016 om 12:22
nl
Het is de laatste tijd erg onrustig in het centrum van Veghel. Jongeren die ’s avonds rondhangen in de omgeving van de Molenwieken terroriseren de buurt. Zo worden buurtbewoners lastig gevallen en soms zelf bekogeld met van alles en nog wat. Volgens de politie is er ook sprake van mishandelingen en vernielingen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De situatie leidt tot veel onrust in het centrum van Veghel. Buurtbewoners zouden volgens de politie niet meer naar buiten durven. Dinsdagavond stroomden de meldingen van overlast bij de politie binnen. Er was sprake van meerdere vernielingen.  
LEES OOK: 'Steeds angstaanjagender': Bewoner over intimidatie door jongeren in centrum Veghel
Op Facebook meldt de politie dat er maandagavond sprake was van een mishandeling binnen een groep overlastgevers. Hiervoor is inmiddels iemand aangehouden. De mishandeling is vastgelegd op camerabeelden.  
[youtube:body:https://youtu.be/K9hR5-y4AsM]
Gesprekken gemeenteDie avond werden er in het centrum ook enkele rolluiken vernield. Toen agenten de jongeren aan wilden spreken op hun gedrag gingen zij er vandoor. Ook van deze vernielingen zijn beelden beschikbaar.  
Over de onrust in het centrum zijn inmiddels verschillende gesprekken gevoerd met de gemeente. Wat hier uit is gekomen, is nog niet bekend. De politie geeft aan extra controles uit te voeren in het centrum. En de jeugd aan te pakken waar dit kan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.