Oud-topcrimineel John Jansen uit Breda ontmoet 'penvriend' Peter R. de Vries, documentaire gered

8 juni 2016 om 12:33
nl
De strijd over het gebruik van beelden uit een uitzending van Peter R. de Vries stond de documentaire over oud-topcrimineel John Jansen uit Breda wekenlang in de weg. Maar de datum voor de première van de avondvullende bioscoopfilm kan nu eindelijk geprikt worden. De filmmakers staakten een procedure tegen Endemol en maakten dinsdag een remake met de misdaadverslaggever.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De twee uur durende documentaire van Karmic Pro Media zou eigenlijk in april al uitkomen. In de film was anderhalve minuut te zien van de uitzending van Peter R. de Vries uit 1996, maar regisseur Jay Oliveira kreeg geen toestemming van Endemol om de tv-beelden te gebruiken. De première en distributie van de film werden noodgedwongen in de ijskast gezet.
Zie ook: Première bioscoopfilm over oud-topcrimineel John Jansen uit Breda voorlopig van de baan
Juliët-bendeIn de oude uitzending deed de misdaadverslaggever uitgebreid verslag over de Juliët-bende waar John Jansen destijds deel van uitmaakte.
Te zien is hoe Peter R. de Vries brieven uitwisselt met Jansen die toen in Madrid in de cel zat, wachtend op zijn uitlevering naar Nederland.
Ontmoeting Peter R. de VriesHoewel de beelden volgens Oliveira erg belangrijk waren voor de documentaire, ging hij op zoek naar een alternatief. Dinsdag volgde na twintig jaar een eerste ontmoeting tussen Peter R. de Vries en John Jansen. [Youtube:Body:https://youtu.be/y-E7R5P1AcQ]
De misdaadverslaggever heeft de ontbrekende informatie voor de documentaire opnieuw ingesproken. "Dit is wel het ultieme geluk geweest. Peter R. de Vries heeft hiermee de documentaire gered van maandenlange procedures", aldus Jay Oliveira.
LiefdadigheidsplannenJohn Jansen werd zes maanden door camera's van Karmic Pro Media gevolgd. In de documentaire wordt het criminele verleden van John Jansen en de liefdadigheidsplannen voor de toekomst belicht.
[Youtube:Body:https://youtu.be/MiUPt8fd_9I]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.