Video

‘Absoluut zieke actie’: Veolia vraagt om snelle arrestatie van vlogger Willem Vink na treinstunt

8 juni 2016 om 16:20
nl
Ov-bedrijf Veolia heeft aangifte gedaan tegen vlogger Willem Vink (18) uit Sambeek, die onlangs meereed op het dak van een trein. Veolia hoopt dat Vink snel wordt opgepakt. “Ongelofelijk dom, levensgevaarlijk en een absoluut zieke actie", zegt de woedende Veolia-woordvoerder Nicky Jansen.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Vink plaatste dinsdagavond een filmpje op YouTube waarin te zien is hoe hij samen met een vriend op een trein springt en een stukje meerijdt. De actie van de Brabander zorgde voor veel ‘ophef’.
Consequenties“Vink zegt in diverse media dat hij goed over zijn actie nagedacht heeft, dan heeft hij ook nagedacht over de consequenties”, zegt Jansen tegen Omroep Brabant. “Dat betekent dat we aangifte doen en vragen aan de politie om hem zo snel mogelijk op te pakken.”
Op het opzettelijk veroorzaken van gevaar in het spoorverkeer staat in het Wetboek van Strafrecht onder meer een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar. Ook een zware geldboete is volgens Jansen mogelijk.
Willem Vink deed woensdagochtend zijn verhaal in de ochtenduitzending van Qmusic. Hij zegt amper te hebben geslapen door alle media-aandacht. Daarnaast claimt hij zich goed te hebben voorbereid op de actie, onder meer met het kiezen van het traject.
‘Niet te vergoelijken’Die verantwoording laat Jansen geheel koud. “Dit is niet te vergoelijken. Dit is zo ongelofelijk stom en zo gevaarlijk. Wij hebben aangifte gedaan, de politie mag nu met ze praten.”
De politie van Nijmegen onderzoekt het filmpje.
Mogelijke gevolgenHet ROC Nijmegen, waar de vloggers een opleiding volgen, gaat het tweetal aanspreken op hun gedrag.  “We gaan ze wijzen op de mogelijke gevolgen en geven ze een extra opdracht mee waarmee ze hun medestudenten hierover ook kunnen voorlichten. Het maken van een film voor hun medestudenten waarin ze de negatieve gevolgen van hun stunt uiteenzetten', liet een woordvoerster van de school aan Omroep Gelderland weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.