Het turbulente leven van Wim van Oevelen uit Geldrop: van drugsdealer tot tourmanager van Doe Maar

8 juni 2016 om 19:31
nl
Wim van Oevelen had een grote auto en daarom mocht hij gaan touren met Ernst Jansz en diens toenmalige band CCC inc. Van het één kwam het ander, en zodoende werd hij uiteindelijk tourmanager van Doe Maar. Nu is er een boek over zijn turbulente leven, geschreven door Wil Notten.
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

Op het toppunt van de populariteit van Doe Maar, begin jaren tachtig, kon Van Oevelen zich goed voorstellen dat de band wilde stoppen, en niet alleen vanuit muzikaal oogpunt. Het succes was niet meer beheersbaar. "Gillende, hyperventilerende meisjes die zelfs door de dranghekken wilden. Het kon echt niet meer, roestvrij stalen hekken werden verbogen. Maar in de hoogtijdagen heb ik als tourmanager volop geprofiteerd van het succes. De meisjes stonden ook voor mij in de rij."
SpeedVoordat Van Oevelen bij Doe Maar terechtkwam, werkte hij bij zijn vader in de zaak en was hij brandweerman in Geldrop. "Stuff roken was in die tijd vrij nieuw en dat vond ik wel interessant om te doen. Ik leerde zanger Armand kennen en zo viel ik met de neus in de boter."  
Via 'het wereldje' kwam Van Oevelen bij CCC inc. terecht, de voorganger van Doe Maar en de band van Ernst Jansz. Van Oevelen maakte naam als 'drugsdealer'. "Ik leverde speed aan de Ramones, Herman Brood en andere bands. Zangeres Blondie wilde rum, dat leverde ik ook."
Na het opheffen van Doe Maar kon Van Oevelen aan de slag bij Veronica als producer, nu woont hij op Ibiza. "Ik heb heel veel dingen onbewust gedaan. Ze kwamen me eigenlijk aanwaaien. Ik heb een mooi leven gehad."
Wil Notten schreef een boek over het turbulente leven van Wim van Oevelen. Ze kennen elkaar nog van vroeger. Het boek heet: 'Doe Maar op de achterbank'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.