Brief van Rosmalenaar aan Metallica na 33 jaar opgedoken in albumbox

8 juni 2016 om 22:04
nl
33 jaar na dato is een brief van Ron Coolen uit Rosmalen opgedoken in een albumbox van de Amerikaanse band Metallica. Coolen schreef de bandleden op 17-jarige leeftijd een brief om ze om tips te vragen. Antwoord kreeg hij niet, maar onlangs dook zijn geschreven boodschap ineens op in een heruitgave van een Metallica-cd.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

"Toen ik de brief schreef, waren ze nog helemaal niet bekend. In mijn brief vroeg ik met welke instrumenten zij speelden", legt Coolen uit. In de brief was ook het adres van Coolen in Rosmalen opgenomen. Maar daar is nooit een antwoordbrief bezorgd.
Brief duikt op Jaren verstrijken als Coolen door een Belg op een heruitgave van een album wordt gewezen. Het album is uitgebracht in de VS en bevat tal van foto's, posters en ander fanmateriaal. Het bevat ook een brief van ene Ron Coolen uit Nederland. De Belgische fan zoekt Coolen op Facebook en stuurt hem een foto van de albumbox. "En daar herkende ik mijn brief in."
"Ik vind het geen eer, maar wel heel apart. Ik vraag me dan af waar die brief al die jaren is gebleven. Waarschijnlijk vonden ze het destijds gaaf dat ze een brief uit Europa kregen en is deze bewaard gebleven op een zolder."
Coolen hoopt alsnog dat Metallica antwoordt op zijn brief.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.