Video

Nederlandse hockeysters verslaan Verenigde Staten

8 juni 2016 om 23:06
nl
De Nederlandse hockeyvrouwen hebben woensdagavond met 4-2 een overtuigende zege geboekt op de Verenigde Staten. Lidewij Welten van H.C. Den Bosch, Ellen Hoog, Xan de Waard en Kitty van Male scoorden in Hilversum voor de regerend olympisch en wereldkampioen.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De Nederlandse hockeysters bereiden zich tijdens de zogenoemde Rabo Super Series voor op de Olympische Spelen van augustus in Rio de Janeiro.
Champions TrophyVoor vier Brabantse hockeysters was de wedstrijd tegen de Verenigde Staten extra belangrijk. Laura Nunnink en Larissa Meijer van het Eindhovense Oranje Zwart, Maartje Krekelaar van hockeyclub Den Bosch en de Eindhovense Frederique Derkx kregen deze week te horen dat ze niet bij de selectie zitten voor de Champions Trophy in Londen.
Dat toernooi is het laatste meetmoment voor Oranje richting de Olympische Spelen. Het viertal moet zich buiten dat toernooi om in de kijker spelen bij de bondscoach. Zoals woensdagavond tegen de Amerikanen bijvoorbeeld. Derkx beseft dat haar kansen om naar Rio te gaan hierdoor afgenomen zijn. "Je kunt je minder laten zien. Daarom was ik blij dat ik vandaag kon spelen. Het is natuurlijk wel een verschil of je in Londen zes wedstrijden speelt, maar ik ga niet opgeven", aldus Derkx.
Wel mee naar LondenOok de andere drie Brabantse hockeysters willen niet van opgeven weten. "Het ligt nog helemaal open, dus je weet niet je kan verwachten kwa selectie. Er zijn genoeg kansen en daar ga ik voor", zei Nunnink na afloop.
Het viertal zit weliswaar niet bij de selectie voor de Champions Trophy, toch reizen ze wel mee af naar Londen om met de rest van het team te trainen. "Dat wordt mentaal best wel zwaar. Je gaat iedere dag trainen, maar je wil het liefst spelen. We gaan mooi de wedstrijden analyseren vanaf de tribunes", zei Maartje Krekelaar met een knipoog.
Meer oefenduelsDe ploeg van bondscoach Alyson Annan stelde vorige week teleur door tot twee keer toe van Groot-Britannië te verliezen (1-2, 1-1). Oranje speelt vrijdag opnieuw tegen de Verenigde Staten. Daarna volgen nog duels tegen Nieuw-Zeeland, België en Spanje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.