Dreigbrief voor tegenstanders vluchtelingen Oss: ‘Stop met demonstreren, of we rammen je in elkaar’

9 juni 2016 om 13:12
nl
Het veelbesproken vluchtelingenbeleid van Oss dreigt voor een tweestrijd tussen de inwoners te zorgen. Zeker vier tegenstanders van de opvang van alleenstaande mannelijke vluchtelingen in woonwijken hebben de afgelopen week een driegbrief in de brievenbus ontvangen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

'Als jij nog een keer voor ons huis staat te demonstreren, weet dan dat wij je op een hele harde manier in elkaar gaan rammelen’, valt in de anonieme brief te lezen. Twee demonstranten zouden aangifte van bedreiging hebben gedaan, maar dat ontkent de politie. "We willen wel weten wat er speelt en zijn dan ook op zoek naar de afzender", aldus een woordvoerder.
ZIE OOK: Informatiecampagne over komst vluchtelingen Oss stopgezet na bedreigingen, medewerkers niet veilig
Beloning van 1000 euroDe anonieme brief is ondertekend met 'Oss verwelkomt Asielzoekers.NL' en wordt volop verspreid op Facebook. “We gaan lekker door met protesteren, want we kiezen eerst voor ons eigen volk”, schrijft een van de demonstranten als reactie op de dreigbrief. Een ander looft een beloning uit: “Duizend euro voor diegene die mij kan vertellen en bewijs heeft wie die brief gestuurd heeft.”
Het briefje was woensdagavond een van de agendapunten op een informatiemarkt over de komst van mannelijke vluchtelingen in Oss. Medewerkers van Vluchtelingenwerk, Ons Welzijn en BrabantWonen reageerden op vragen van tientallen voor- en tegenstanders.
VluchtelingenVanaf deze maand gaan drie mannelijke vluchtelingen wonen in een huis aan de Braakstraat. Omwonenden zien dat niet zitten. Zij dreigen dagelijks de straat op te gaan om te demonstreren tegen de plannen. Het is niet voor het eerst dat er onrust is in Oss door het vluchtelingenbeleid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.