Video

'We moeten straks iemand van de weg schrapen', bewoners Zevenbergschen Hoek klaar met sluipverkeer

13 juni 2016 om 11:38 • Aangepast 21 november 2020 om 09:44
nl
Bewoners van Zevenbergschen Hoek zijn helemaal klaar met het sluipverkeer dat door het dorp rijdt. Het verkeer verlaat tijdens de spits de snelweg A16 en rijdt dan via de Driehoefijzerstraat en de Hoofdstraat naar de volgende oprit. De gemeente stelde eerder al een plan op om het probleem aan te pakken, maar volgens de bewoners gaat dat niet snel genoeg. "Er gebeuren straks ongelukken en dan moeten we iemand van de weg schrapen. De gemeente moet er nu iets aan doen."
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

"Het is iedere ochtend van zeven tot negen uur een groot drama", zegt Edwin van Sundert. "Je mag maar 30 kilometer per uur rijden, maar vaak wordt er 50 gereden. Je wordt er knettergek van." Van Sundert woont zelf in de Driehoefijzerstraat en ziet de auto's iedere dag aaneengesloten langs scheuren.
De gemeente Moerdijk, waar Zevenbergschen Hoek onder valt, werkt al tijden aan het plan om het sluipverkeer om het dorp heen te leiden. Dat gebeurt in drie fases. Tijdens de eerste fase zou de alternatieve route voor het verkeer gereed gemaakt worden. Pas in de laatste fase zou het verkeer niet meer dwars door het dorp moeten rijden. Dat kan dus nog wel even duren.
Vertraging"De plannen liepen door omstandigheden vertraging op, maar als het goed is, beginnen we er voor de zomer aan", zegt een woordvoerder van de gemeente. De problemen zouden, wanneer de plannen uitgevoerd worden, in de loop van het jaar op moeten lossen.
Volgens bewoner Edwin van Sundert duurt dat te lang. "Het is echt levensgevaarlijk nu. Mensen worden van hun sokken gereden. Kinderen worden nog net op tijd van straat getrokken en oversteken is er al helemaal niet bij."
Hij is blij dat de gemeente aan de plannen werkt. "Maar in de tussentijd blijven ze door de straat scheuren. Borden om het verkeer een andere kant op te wijzen, worden genegeerd. Er moet nú een tussentijdse oplossing komen, voordat er ongelukken gebeuren."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.