Grootste roeiwedstrijd Den Bosch valt in het water: De Dommel is niet veilig genoeg

9 juni 2016 om 14:51
nl
De grootste roeiwedstrijd van Den Bosch, de Dommelregatta, gaat zondag niet door. Het water van de Dommel is niet veilig genoeg om de roeiwedstrijd door te laten gaan, zo heeft de organisatie woensdagavond geconstateerd.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Op de zeventiende editie van de Dommelregatta zouden zo’n vijftig ploegen in verschillende heats van Sint-Michielsgestel naar Den Bosch roeien.
Woensdagavond is het water door verschillende ervaren stuurleden en de veiligheidscoördinator van de roeivereniging gecontroleerd. Hierna is besloten dat het niet verstandig is om de wedstrijd door te laten gaan.
'Veiligheid kunnen we niet garanderen'Volgens de organisatie is de beslissing genomen op basis van informatie van deskundigen van Waterschap De Dommel. Zij hebben geconstateerd dat de kwaliteit van het water zeer slecht is. “De veiligheid van de roeiers en de boten kunnen we niet garanderen.”
Door het waterschap werd vrijdag een tijdelijk vaarverbod uitgegeven op de Dommel door de hevige regenval. Vanwege de vele regen was de stroming in het water te gevaarlijk. Ook de waterkwaliteit leverde risico’s op voor de gezondheid.
Het vaarverbod werd woensdag weer ingetrokken, maar de waarschuwing voor slechte waterkwaliteit bleef staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.