Bernhoven opnieuw meest gastvrije ziekenhuis van Nederland

9 juni 2016 om 17:35
nl
Bernhoven mag zich, net als in 2014, een jaar lang het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland noemen. Bernhoven kreeg in Amsterdam de Gastvrijheidszorg Award in de categorie Ziekenhuizen uitgereikt.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

In gezelschap van enkele zogenoemde Bernhoveniers nam een trotse gastvrijheidmanager Jan Willem Nugteren van het Udense ziekenhuis de Gastvrijheidzorg Award 2016 in ontvangst. Bernhoveniers zijn medewerkers van Bernhoven die vanuit de verschillende afdelingen als ambassadeurs van de gastvrijheid de ideeën rond gastvrijheid in het ziekenhuis verspreiden.
“Daar zit ook de kracht”, zegt Nugteren. “Natuurlijk waren we in 2014 ook trots op de prijs. Nu zijn we twee jaar verder en we hebben laten zien dat we onze missie om het meest mensgerichte ziekenhuis van 2016 te worden, hebben waargemaakt. Dat komt omdat al onze medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners zich daarvoor hebben ingespannen. Zij zijn het die dagelijks hard werken en gastvrijheid iedere dag opnieuw in de praktijk brengen.”
Veel enthousiasme over eten en drinkenPatiënten zijn volgens de jury van Gastvrijheidszorg met Sterren vooral enthousiast over het eten en drinken in het ziekenhuis. “Patiënten ervaren het eten als geweldig: verse ingrediënten en de maaltijd wordt mooi en met aandacht opgediend. Er zijn meerdere plaatsen waar een patiënt, al dan niet met zijn partner, kan eten.” Het eten en drinken wordt in Bernhoven verzorgd door de Veghelse cateraar Hutten.
Ook prijst de jury het ziekenhuis voor het gebouw waarin het idee van de healing environment een grote rol speelt.  “Het hele gebouw straalt vriendelijkheid uit. ‘Buiten’ komt ook graag ‘binnen’. "Er valt eigenlijk maar één ding over te zeggen: alles klopt,” aldus de jury.
110 instellingen deden meeDit jaar namen 150 zorgaanbieders deel aan de audit van Gastvrijheidzorg met Sterren. Ongeveer 110 instellingen kozen ervoor om publiekelijk mee te dingen naar de awards.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.