Veolia en ProRail doen officieel aangifte tegen treinvlogger Willem Vink

9 juni 2016 om 18:25
nl
Veolia heeft officieel aangifte gedaan tegen Willem Vink uit Sambeek. Dat heeft de politie Oost-Nederland bevestigd. Willem Vink kwam deze week in het nieuws met een filmpje waarin te zien is dat hij meereed op het dak van een trein van Veolia. Ook spoorwegbeheerder ProRail heeft aangifte gedaan.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Veolia reageerde direct furieus toen de vlogger zijn filmpje op internet zette. Levensgevaarlijk noemde de vervoersmaatschappij  de actie.
Volgens een politiewoordvoerder begint er nu een onderzoek. De vraag daarbij is vooral hoe gevaarlijk de actie van de Sambeekse vlogger was en welk wetsartikel is overtreden. Veolia wilde dat Vink onmiddellijk gearresteerd zou worden. Dat gebeurt niet. "Het gaat niet om een moordzaak waarbij er gevaarlijke mensen vrij rondlopen", aldus een politiewoordvoerder.
Willem Vink heeft ondertussen zijn excuses aangeboden en gezegd dat hij iets dergelijks nooit meer zal doen.
Van niks naar stardomVolgens mediapsycholoog William Rice heeft Willem Vink in één keer zijn naam als vlogger gevestigd. "Hij ging van niets naar stardom. Zo bekeken was zijn stunt een geweldige PR-actie", aldus Rice.
De mediapsycholoog vindt de actie uit maatschappelijk en sociaal oogpunt daarentegen niet zo slim. Hij denkt dat een flinke straf Vink en eventuele navolgers er van zal weerhouden zoiets gevaarlijks te doen.
Geen battle"Onder gekende vloggers zal er geen battle ontstaan om Willem Vink te overtroeven. Maar vloggers hebben veelal jonge volgers die wat meer onbezonnen zijn en die dat wel eens zouden kunnen gaan nadoen. Daar zit het risico", aldus Rice.
De mediapsycholoog benadrukt dat de enorme aandacht die media aan het filmpje besteden er ook toe bijdraagt dat onbezonnen jongeren op een verkeerd idee gebracht kunnen worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.