Bewoners nieuwbouwwijk in Oss protesteren bij gemeentehuis tegen komst mestverwerkingsbedrijf - Omroep Brabant

Bewoners nieuwbouwwijk in Oss protesteren bij gemeentehuis tegen komst mestverwerkingsbedrijf

9 juni 2016 om 22:09 • Aangepast 21 november 2020 om 09:44
nl
Bewoners van de Osse nieuwbouwwijk Horzak maken zich samen met bewoners van enkele andere Osse wijken en de dorpen Berghem en Macharen op voor verzet tegen de mogelijke komst van een mestverwerkingsbedrijf. Donderdagavond overhandigden veertig tot vijftig buurtbewoners, verenigd in de belangenvereniging Geen mestverwerking Oss', een brief met bezwaarpunten aan wethouder Gé Wagemakers bij het gemeentehuis van Oss. Zij denken dat de komst van het mestverwerkingsbedrijf voor overlast zorgt en vrezen ook voor hun gezondheid.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

De beoogde bouwlocatie is op een industrieterrein op steenworp afstand van de nieuwbouwwijk Horzak. De online petitie 'Stop de komst van een mestverwerkingsfabriek naar Oss is inmiddels ondertekend door 1400 mensen.

Wachten op privacy instellingen...


Veel verzet in LandhorstDe locatie in Oss is een soort back-up-locatie voor de mestverwerkingsfabriek die in eerste instantie in Landhorst zou moeten komen. Maar daar was zoveel verzet tegen dat de provincie op zoek moest naar een andere bouwlocatie, die gevonden is op een braakliggend terrein naast de bulkterminal van OOC Terminals in Oss.
De Ossenaren hebben het idee dat ze de plannen voor de vestiging van het mestverwerkingsbedrijf 'door de strot geduwd krijgen'. Volgens de belangenvereniging heeft de gemeente de plannen zonder overleg in de krant openbaar gemaakt.
Wethouder Wagemakers gaf donderdagavond aan goed over de hele kwestie na te zullen denken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.