Reinier Robbemond (44) nieuwe assistent-trainer Willem II

9 juni 2016 om 22:04
nl
Reinier Robbemond (44) is vanaf volgend seizoen assistent-trainer bij Willem II. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. Robbemond wordt assistent van de nieuwe trainer Erwin van de Looi. “Het is mooi om assistent-trainer te worden bij een traditionele eredivisieclub als Willem II. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De 44-jarige Dordtenaar was afgelopen seizoen hoofdtrainer bij FC Oss. Daarvoor was hij tussen 1990 en 2009 als speler actief voor achtereenvolgend Dordrecht’90, FC Utrecht, AZ en De Graafschap.
ZIE OOK: Erwin van de Looi nieuwe trainer van Willem II
Na zijn profcarrière keerde Robbemond terug bij AZ als jeugdtrainer. Via diverse jeugdelftallen (AZ onder 13, 17 en 19 jaar) werd hij coach van Jong AZ, een functie die hij twee jaar bekleedde voordat hij hoofdtrainer werd in Oss. Ook was Robbemond assistent-bondscoach van Oranje onder 18 jaar.
ZIE OOK: Willem II neemt toch afscheid van assistent-trainer Adrie Bogers
‘Kijken uit naar onze samenwerking’ Algemeen directeur Berry van Gool is te spreken over Robbemond: “We zijn blij dat Reinier naar Willem II komt en we kijken uit naar onze samenwerking. In zijn lange carrière als speler en trainer heeft hij samengewerkt met voetbalgrootheden als Dick Advocaat, Co Adriaanse en Marco van Basten.”  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.