'Vier locaties voor basisschool Veldhoven is niet ideaal, maar het kan'

10 juni 2016 om 13:52
nl
De gemeente Veldhoven vindt een basisschool verspreid over vier locaties niet ideaal, maar het is wel volgens de regels. Dat heeft een vertegenwoordiger van de gemeente vrijdag gezegd tijdens een kort geding in Den Bosch tussen Veldhoven en basisschool Dick Bruna.
Profielfoto van Waalen Jan
Geschreven door
Waalen Jan

Basisschool Dick Bruna groeit zo snel dat ze er ruimte tekort komen. De school heeft nu al drie locaties en de gemeente heeft als oplossing aangeboden om nog wat lege lokalen te betrekken van een andere bassischool. Dat zou betekenen dat Dick Bruna over vier locaties wordt verspreid en dat vindt het schoolbestuur onwerkbaar. Daarom diende er vrijdag een kort geding tussen school en gemeente.
Slepend conflictHet conflict tussen de gemeente en de Dick Brunaschool sleept al jaren en komend schooljaar wordt het ruimtegebrek nog nijpender. Nu al wordt er lesgegeven in de koffiekamer voor de docenten.
Volgens Dick Bruna is er ook een oplossing mogelijk waarbij de school op drie locties blijft. Zo zou basisschool de Heiacker veel te ruim in haar jasje zitten. Die school heeft volgens Bruna veel meer lokalen in gebruik dan waar ze recht op hebben. De dependance van de Heiacker zou kunnen worden overgedragen aan de Brunaschool. Die dependance is groot genoeg om een andere locatie van Dick Bruna te kunnen afstoten.
Niet haalbaarVolgens de gemeente is dat geen haalbare oplossing. Bovendien zou het bestuur van de andere school niet mee willen werken. De rechter moet nu bepalen of het verdelen van schoolgebouwen in Veldhoven eerlijker moet en kan. De uitspraak wordt binnen twee weken verwacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.