'Machteloos toezien kan ik niet', daarom rent Merel in Oss voor oppaskindje

10 juni 2016 om 16:06
nl
"Ik zorg voor verschillende oppaskindjes, maar Jenske is uniek", zegt de 20-jarige Merel van Lith uit Maren-Kessel. Speciaal voor Jenske gaat ze zondag de halve marathon lopen in Oss. Oppas Merel liep nooit eerder zo'n afstand.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

"Jenske heeft een zeldzame stofwisselingsziekte. Hoe haar toekomst eruit gaat zien en hoe oud ze wordt, dat is allemaal onduidelijk." Merel vindt dit een onuitstaanbaar feit. Bovendien is er nog geen medicijn tegen de zeldzame ziekte.
Gaat nu goed met Jenske"Maar professor Smeitink is daar heel hard mee bezig in het Radboudumc in Nijmegen", laat Jenskes moeder Saskia weten. "Daar is veel geld voor nodig. Daarom zet Merel zich in. Op dit moment gaat het gelukkig goed met Jenske, we zijn super positief en durven vooruit te kijken."
Door mee te doen aan de halve marathon van Maasdijk probeert Merel zoveel mogelijk geld voor onderzoek bij elkaar te rennen. "Jenske zit door haar ziekte nu in een rolstoel. Een bezoekje aan de speeltuin is een hele toer en een uitputtingsslag. Machteloos toezien dat het alleen maar slechter gaat, kan ik niet."
Niet vanzelfsprekendMerel is haar hele leven al begaan met kinderen. Ze verzorgt trainingen, past op en wil voor de klas gaan staan. "Jenske heeft mij wel bewust gemaakt dat veel gewone dingen voor sommigen helemaal niet vanzelfsprekend zijn."
"Jenske zelf vindt het allemaal prachtig wat ik doe", zegt Merel geamuseerd. "Ze is echt fan van mij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.