Video

'We gaan vechten voor extra promotieplek', NAC-directeur Goetzee over degradatie FC Twente

10 juni 2016 om 16:27
nl
NAC Breda gaat ervan uit dat de degradatie van FC Twente naar de Jupiler League geen grote gevolgen zal hebben voor de Bredase voetbalclub. Dat laat NAC-directeur Justin Goetzee weten. "Wij gaan vechten voor een extra promotieplek", vertelt Goetzee.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

De rechter oordeelde vrijdag dat de KNVB FC Twente mag terugzetten naar de Jupiler League. Het is de straf voor het financiële wanbeleid dat de club de afgelopen jaren voerde.
Extra promotieplekMet FC Twente krijgt NAC een pittige concurrent in de eerste divisie erbij. De Bredase club wil zo snel mogelijk weer promoveren naar de eredivisie. Dat lukte dit seizoen net niet.
Nu de Tukkers erbij komen, lijkt directe promotie voor NAC een lastige opgave. Maar Goetzee maakt zich vooralsnog geen zorgen. "De degradatie is erger voor FC Twente dan voor ons. Voor ons is het nu zaak te knokken voor een extra promotieplek. Dit scenario is al eens besproken, de deur staat dus op een kiertje."
Niet definitiefFC Twente kondigde in een eerste reactie aan zich na de uitspraak van vrijdag te beraden op vervolgstappen. De degradatie staat nog niet definitief vast. Er volgt nog een uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB.
Ook daar heeft Twente een zaak aangespannen tegen het intrekken van de licentie. De uitspraak wordt volgende week verwacht. Dit is de laatste mogelijkheid voor FC Twente om alsnog aan degradatie te ontsnappen.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.