Weer zelfmoord in gevangenis Vught, tweede geval dit jaar

10 juni 2016 om 18:56 • Aangepast 21 november 2020 om 09:43
nl
In het gevangeniscomplex in Vught heeft opnieuw een gedetineerde zelfmoord gepleegd. Het gebeurde op de psychiatrische afdeling.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

De gevangene verhing zich dinsdag en is donderdag overleden, meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dit is de tweede zelfdoding in Vught dit jaar. In mei pleegde een 50-jarige man uit Breda zelfmoord op de dag dat zijn voorlopige hechtenis met drie maanden werd verlengd. Hij werd verdacht van openlijke geweldpleging en van het voorbereiden van een seksueel getint delict.
Meer zelfdodingenVorig jaar waren er vier zelfdodingen in Vught, waarvan twee op de psychiatrische afdeling.
ZIE OOK: Meeste zelfmoorden in gevangenis Vught, mogelijk door grote psychiatrische afdeling
Een van de overleden gedetineerden vorig jaar was de kort tevoren tot levenslang veroordeelde Lau G. in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Hij pleegde zelfmoord door opgespaarde pillen in te nemen.
Grote psychiatrische afdelingDat zelfmoord in de gevangenis in Vught vaker voorkomt dan in andere Penitentiaire Inrichtingen (PI’s) kan volgens de staatssecretaris te maken hebben met de grote psychiatrische afdeling die de gevangenis in Vught heeft.
Vught heeft het grootste Penitentiair Psychiatrisch Centrum van Nederland. Ook is de PI in Vught een van de grootste gevangenissen in Nederland.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.