Kevin Brands verlaat NAC en tekent bij Go Ahead Eagles: 'Ik wilde graag in Breda blijven'

10 juni 2016 om 18:58 • Aangepast 21 november 2020 om 09:43
nl
Kevin Brands gaat voor Go Ahead Eagles voetballen. De middenvelder komt over van eerstedivisionist NAC Breda, dat promotie naar de eredivisie misliep. In de finale van de play-offs was Willem II over twee wedstrijden te sterk. Brands wilde wel blijven NAC, maar kwam naar eigen zeggen niet meer voor in de plannen van de Bredase club.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Go Ahead Eagles promoveerde in tegenstelling van NAC wel naar de eredivisie. Brands ondertekende vrijdag een contract voor één seizoen in Deventer, met een optie voor nog een jaar.

Binding met NAC en BredaBrands baalt van zijn vertrek bij NAC, een club waar hij zich prima thuisvoelde."Ik vind het jammer, ik wilde ook graag in Breda blijven. Ik heb een goede band met de supporters en ik had in dit jaar al veel binding met de club en de stad gekregen. Mijn zoon is in Breda geboren, dus het is nu echt niet van 'bedankt en tot ziens'. Het zit me niet echt lekker."
Omdat hij niet meer in de plannen van de trainer voor kwam, voelde Brands zich genoodzaakt om een andere club te zoeken. "Het punt is dat ik wel wil spelen. En NAC heeft duidelijk aangegeven dat het er niet in zit. Dan houdt het voor mij op."
De uitwisseling van spelers met Manchester City zit de geboren Waalwijker ook niet lekker. "Zoals ik het zie, wordt NAC een soort Jong Manchester City. Tja, ik vind dat NAC een volksclub moet blijven met spelers die iets met NAC hebben."
VolksclubBrands is blij dat hij bij in Devent aan de slag kan. "Go Ahead Eagles is een echte volksclub en dat past wel bij mij'', meent Brands, die in het seizoen 2014-2015 ook al onder hoofdtrainer Hans de Koning werkte bij FC Volendam. Brands scoorde toen 22 keer in de competitie.

Wachten op privacy instellingen...

De Waalwijker debuteerde in het seizoen 2009-2010 in het betaald voetbal bij Telstar, dat hem huurde van AZ. Daarna voetbalde hij bij Willem II, SC Cambuur, FC Volendam en NAC Breda. Bij NAC kwam Brands afgelopen seizoen tot elf doelpunten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.