Stiefmoeder en stiefzus Nicole van den Hurk krijgen toch spreektijd

13 juni 2016 om 18:45
nl
De stiefmoeder en stiefzus van Nicole van den Hurk hebben geen spreekrecht tijdens de zaak tegen Jos de G. uit Helmond. Dat heeft de rechtbank opnieuw bevestigd. Toch krijgen de stiefmoeder en stiefzus van Nicole van den Hurk spreektijd. Dit bleek maandag tijdens de hervatting van het proces voor de rechtbank in Den Bosch.
Profielfoto van Hans Janssen, Bart Elzendoorn
Geschreven door
Hans Janssen, Bart Elzendoorn

De stiefmoeder en stiefzus mogen als 'benadeelde partij' spreken, waarbij ze een claim kunnen indienen. Volgens justitie heeft Jos de G. uit Helmond in 1995 Nicole van den Hurk gedood. Het toen 15-jarige meisje werd gevonden in de bossen bij Mierlo. De Eindhovense was een tijd vermist.
ZIE OOK: Stiefmoeder Nicole van den Hurk wil dat wet op spreekrecht veranderd wordt
DeskundigenTijdens de zitting werden maandag verschillende DNA-deskundigen gehoord, onder wie een deskundige uit Nieuw-Zeeland die nu in Amerika verblijft.
De zitting is niet inhoudelijk. Hiervoor zijn pas in het najaar drie dagen gepland: 12, 13 en 14 oktober. Bij een eerdere zitting pleitte Job Knoester, de advocaat van De G., vergeefs voor vrijlating van zijn cliënt.
Verslaggeefster opgeroepenHij kreeg wel voor elkaar dat de rechtbank een verslaggeefster van De Telegraaf als getuige gaat oproepen.
Zij schreef eind vorig jaar in de krant dat de Helmondse verdachte aan twee gevangenen heeft verklaard dat hij een meisje heeft gedood en verkracht. De journaliste, Jolande van der Graaf, moet volgende week maandag bij de rechter-commissaris duidelijk maken hoe haar artikel tot stand kwam.
LiveblogDe tweets van onze verslaggever waren vanaf negen uur te volgen in een liveblog. Deze is ook in groot scherm te volgen. [ScribbleLive:body:http://scrbliv.me/2128970]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.