Video

Na sluitingstijd skaten in de Efteling: 'Deze kan van mijn bucketlist!'

11 juni 2016 om 11:26 • Aangepast 21 november 2020 om 09:42
nl
's Avonds grijpen ze hun kans, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Roodkapje en zelfs de boze wolf. Als de laatste bezoeker verdwenen is, binden ze de skates onder en sjezen ze vrolijk door de Efteling. Nee, uw verslaggever heeft niet gedronken. Vrijdagavond kreeg de Tilburgse skate-groep FEEST een buitenkansje. Ruim tweehonderd skaters mochten een uur lang rondzoeven over de kronkelpaadjes van de Efteling.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

"Super!" Juichend en met een glimlach van oor tot oor betreden de skaters de Efteling. Ze hebben er al een aardig tochtje opzitten, vanuit het centrum van Tilburg, van waaruit elke vrijdagavond een skatetocht wordt georganiseerd. Maar als er al sprake is van vermoeidheid, dan is dat in elk geval niet te zien. Een razend enthousiaste heks met kniebeschermers: "Skaten in de Efteling. Dat was toch wel een item op mn bucketlist. En nu is het werkelijkheid geworden."

Wachten op privacy instellingen...

'Ik wil naar mijn dwergen'Onder de skaters is ook Peter Verschuren. Hij werkt al 25 jaar bij de Efteling. Als geen ander weet hij hoeveel verzoekjes voor aparte dingen er bij het pretpark in Kaatsheuvel binnenkomen. Toch besloot hij er zelf nog eentje op de stapel te leggen. "Ik dacht, ik kan het allicht vragen. Ik ging er niet vanuit dat het zou lukken. Maar het mocht. Geweldig!"
Uiteraard zijn er wel wat regels. De skatende sprookjesfiguren moeten als groep bij elkaar blijven en rijden een vooraf bepaalde route over de hoofdpaden. Lastig voor Sneeuwwitje, want die wil natuurlijk naar het Sprookjesbos: "Eventjes naar mijn zeven dwergen toe." Eentje heeft ze er al gevonden. Compleet met baard, puntmuts en bretels. Op zijn skates doet hij een kabouterdansje.
Na een uur is het feest voorbij en verlaten de skaters het park. En de echte sprookjesfiguren halen opgelucht adem. Ze hebben het rijk weer alleen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.